Helppi-Miitti 21.3.2018

HELPPI-MIITTI Korvatunturin koululla 21.3.2018 klo 12-17!

Savukosken kunta ja  Lapin nuorten MOP-hanke järjestävät yläkoulun ja lukion oppilaille sekä heidän vanhemmilleen ja muille alueen  asukkaille HELPPI-MIITTI -tapahtuman. Myös alakoulun oppilaat voivat soveltuvin osin osallistua iltapäivän tapahtumiin. HELPPI-MIITTI järjestetään nyt toista kertaa ja tänä vuonna painotuksena on erityisesti nuoren hyvinvointi ja arjen asiat sekä kotipaikkakunnalla että mahdollisella opiskelupaikkakunnalla.  HELPPI-MIITTI tapahtuman avulla nuoret tutustuvat yhdistyksiin, vapaaehtoistoimijoihin ja niiden toimintaan sekä kunnan ja muiden viranomaisten palveluihin  hyvinvoinnin eri osa-alueilta.

Päivän aikana Korvatunturin koulun sali muuttuu messutilaksi, jossa saadaan tietoa Lapin liikunnasta, hammashoidosta, seksuaalisuudesta (Savukosken kunta,  kouluterveydenhoito ja nuorisotoimi), rikosuhripäivystyksestä (RIKU), Rovaniemen Ohjaamosta, SPR:stä, kulttuuri- ja elinkeinotoimesta (Savukosken kunta), Liikenneturvasta, poliisista, Savukosken seurakunnasta ja TE-hallinnosta. Tapahtumassa on myös buffet, josta voi ostaa kahvia, mehua, teetä ja pientä purtavaa –  tuotto käytetään oppilaiden luokkaretken tukemiseen.                                    

HELPPI-MIITTI -tapahtuma kuuluu Humakin Lapin nuorten MOP -monialaisten ohjaus- ja palveluverkostojen koordinaatiohankkeen (ESR, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus) kouluyhteistyötapahtumiin. Savukosken kunta on toiminut aktiivisesti hankkeen osatoimijana ja  kehittänyt koulun,  nuorisotyön ja järjestöjen sekä muiden nuorten kanssa toimivien tahojen yhteistyötä helpottamaan nuorten siirtymävaiheita peruskoulusta toiselle asteelle. Hankkeen aikana kuntaan on myös perustettu monialainen yhteistyöryhmä nuorten hyvinvoinnin tukemiseksi.